Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Dura Sealant Patch Valorisatie in de Kliniek

Looptijd: van 1 november 2017 tot 31 oktober 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Dit project levert een klinisch gevalideerde Dura Sealant Patch, een sealant methode waarmee de dura mater (hersenvlies) na operaties langdurig waterdicht afgesloten kan worden en hersenlekkages met bijbehorende complicaties (incidentie 10-17%) voorkomen kunnen worden, met een potentiële kostenbesparing in de zorg van ruim €400 miljoen. Hiervoor werken Polyganics, Syncom en Brain Technology Institute binnen dit project nauw samen. De valorisatie van de Dura Sealant Patch levert Noord-Nederland in de komende 8 jaar, in totaal ongeveer 40 extra banen op bij Polyganics en 3 bij Syncom. Gedurende de looptijd van dit project (2017-2019), worden direct 4 nieuwe structurele arbeidsplaatsen verwacht in Noord-Nederland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen