Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Dutch Offshore Wind Energy Services DOWES

Looptijd: van 1 juli 2008 tot 30 september 2014
DOWES

Het Dutch Offshore Wind Energy Services (DOWES) project richt zich op de ontwikkeling van een innovatief ICT systeem waarmee offshore windparken uit de regio Den Helder beheerd kunnen worden. Een hoge beschikbaarheid tegen minimale kosten. Deze ICT Service is in staat sensoren op de windturbine op afstand uit te lezen.

Binnen het project wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste kennis uit de markt, eigen kennis en kennisontwikkeling die samengebracht worden in een systeem. Het samenbrengen van deze kennis maakt het mogelijk om diverse manieren van onderhoud te verrichten aan de offshore windparken.

De bedoeling van het project DOWES is de bewaking op afstand van offshore windparken, de juiste mensen op tijd informeren over de toestand ervan, zodat een kosteneffectieve keuze kan worden gemaakt voor de onderhoudswerkzaamheden.

Op den duur zal de beheersbaarheid van offshore wind groter worden, de onderhoudskosten zullen omlaag gaan, de inzetbaarheid wordt groter en daarmee gaat de opbrengst duurzame energie omhoog en de emissies omlaag.

Samenwerking tussen : Stichting Associatie Technologie Overdracht Noord-Holland, provincie Noord-Holland, ATO, ECN, TNO, AMC T&T en Peterson Offshore.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen