Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzaam transport van AGF-pallets met CA door combinatie van kennis van bestaande vakgebieden

Looptijd: van 1 november 2015 tot 31 oktober 2016


TDI heeft gesignaleerd dat in de transport- en distributieketen van verse AGF (aardppelen, groenten en fruit) zeer veel productderving is en dat allerlei oplossingen op het gebied van Controlled of Modified Atmosphere worden aangeboden die onvoldoende werken of slechts een klein deel van het probleem aanpakken.

Door combinatie van deze technische oplossingen in een nieuw te ontwikkelen product verwacht TDI een grote doorbraak te kunnen realiseren die leidt tot een enorme reductie in productderving, een besparing van kosten en een verbetering van productkwaliteit. TDI is gespecialiseerd in innovaties en marktintroducties in voeding, voedingstechnologie en biobased products. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen