Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzame 3D printtechnologie voor podotherapeutisch schoeisel

Looptijd: van 1 mei 2016 tot 1 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

"Om in de behoefte van therapietrouwheid van orthopedisch schoeisel te voorzien heeft FITS een innovatief concept ontwikkeld waarmee een 3D aangemeten slipper en huisschoen vervaardigd kan worden. De onderkant van de voet wordt hierbij 3D gescand waarna een op maat gemaakt voetbed verwerkt wordt in een zomerse slipper of winterse oplossing voor binnenshuis. Het op maat maken van deze slippers en huisschoenen is een arbeids- en tijdsintensief proces wat gepaard gaat met veel materiaal verlies en hoge kosten waardoor FITS een productieplafond dreigt te bereiken.
Tot op heden is het nog niet mogelijk om op geautomatiseerde wijze 3D gescande voetzool direct te vertalen naar een 3D geprinte zool of leest. De hoofddoelstelling van dit project is om middels 3D printtechnologie een breed arsenaal aan vrije tijds schoeisel met een geïntegreerde therapeutische interventie zool te vervaardigen waarmee de doelgroep 100% therapietrouwheid geboden kan worden.
FITS verwacht dat de resultaten van dit R&D project zullen bijdragen aan het opschalen van de huidige FITS productielijn en dat het tevens ruimte zal bieden voor productdifferentiatie. Duurzaam gebruik van materialen en volumereductie van het afvalmateriaal staan centraal wat zal bijdragen aan een verhoging van FITS duurzame imago."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen