Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzame bedrijventerreinen

Looptijd: van 17 juli 2019 tot 1 november 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel van het project is om een overdraagbare methodiek te ontwikkelen voor verduurzaming van bedrijventerreinen: CO2-neutraal in 2050. Het startpunt is businesspark Noorderpoort en het geleerde wordt zoveel mogelijk in de praktijk gebracht op de andere 15 bedrijventerreinen van Ondernemend Venlo. LWV is als projectpartner mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een overdraagbare methodiek naar andere bedrijventerreinen. De implementatie van de opgedane ervaringen worden door LWV verspreid via parkmanagement Roermond en Maastricht, Industrieclub Noord-Limburg, Ondernemend Limburg en landelijk via VNO-NCW. Gemeente Venlo gebruikt de resultaten van het project om de eigen duurzaamheidsopgave te versnellen en versterken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen