Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzame geautomatiseerde wasserij

Looptijd: van 15 juni 2016 tot 1 april 2017


Het doel is het ontwikkelen van een geautomatiseerd kledingdetectiesysteem voor het wassen van veiligheidskleding. Dit systeem dient zonder handmatige handelingen het reflectievermogen van de kleding te kunnen vaststellen, te controleren op slijtage, schade en vuil en bij afwijking het kledingstuk automatisch te separeren.

De ontwikkelactiviteiten hebben betrekking op het ontwerpen van het systeem, ontwikkelen van de constructieve, elektrotechnische en software componenten, analyseren en oplossen technische knelpunten en het ontwikkelen, testen en aanpassen van het prototype. De technische uitdaging is dat het kledingstuk in dezelfde handeling zowel van de voorkant, achterkant als zijkant wordt gescand en dat de betrouwbaarheid van deze meting gegarandeerd.

Moderna is werkzaam op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitair hygiëne. Een specifieke uitdaging is het wassen en drogen van veiligheidskleding. Deze kleding is voorzien van reflecterende striping zodat de mensen goed zichtbaar zijn. De normen en eisen aan deze striping zijn erg hoog dat elk kledingstuk gecontroleerd dient te worden. Dit wordt nu handmatig gedaan. 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen