Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzame groei door innovatie en kenniscirculatie

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 31 december 2013
kansen voor Flevoland

Onder het motto 'eerder, beter, sneller' hebben de Kamer van Koophandel Flevoland, de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en Stichting Syntens een samenspel van gerichte uitvoeringslijnen voor en naar de mkb-ondernemer uitgewerkt.

Het gaat in dit project om de volgende vijf uitvoeringslijnen:

  1. Stimulering van kennisoverdracht in collectieven
  2. Stimulering van individuele bedrijfsinnovaties
  3. Stimuleren kennisbruggen tussen kennisinstellingen en MKB
  4. Actieve kennisoverdracht naar MKB, kennismakelen en kennisschakelen
  5. Coachen en begeleiden van Technostarters

Hierdoor is het mogelijk gerichter, eerder, beter en sneller de benodigde kennis en kapitaal bij de ondernemersvraag aan te laten sluiten. Kansen voor Flevoland verstrekt vouchers, waarmee de onderneming kennis kan inkopen bij een gespecialiseerde kennisinstelling en contracten kan afsluiten.

Het project sluit aan bij de focusgebieden in Flevoland: ICT/nieuwe media, geomatica: water- en navigatiecluster, composieten en lichtgewicht materialen, transport, logistiek en handel, life science, medische technologie en de maakindustrie. Daar waar het mogelijk is worden bedrijven ook actief gekoppeld met sterke clusters en netwerken binnen West en binnen overige delen van Nederland. Het accent ligt op bedrijven met meer dan vijf werknemers. Als het om bedrijven gaat met minder dan vijf werknemers dan wordt de aandacht in hoofdzaak gericht op Technologie Starters in de focus-gebieden en de doelgroepen van Syntens, Creatieve Industrie en bedrijven in de Human Health.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen