Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Duurzame Krabbenvisserij

Looptijd: van 10 juli 2009 tot 10 juli 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Korte samenvatting Zeevisserijbedrijf Jan Kramer B.V. heeft onderzoek gedaan naar duurzame krabbenvisserij door middel van kooien. Door een studiereis is kennis en ervaring opgedaan. Daarnaast hebben ze zich gericht op innovatieve oplossingen voor het in bulk opslaan van gevangen krab. In 2011 zijn lijnen en kooien klaargemaakt voor de visserij en in de tweede helft van dat jaar is er ook daadwerkelijk mee gevist. Constateringen De mogelijk voor een rendabele visserij en aanvoer van levende krabben zijn ruimschoots aanwezig. Dit moet dan wel gebeuren met een schip wat geschikt is voor de krabbenvisserij. Met twee bemanningsleden is het mogelijk om op kleinschalige basis rendabel te zijn. Er is een (te) kleine afzetmarkt voor levende krab. De visserij op noordzeekrab met kooien is uiterst duurzaam en een goed alternatief voor de toekomst.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen