Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

E-PLM 2.0 (Extended Product Lifecycle management 2.0)

Looptijd: van 1 oktober 2017 tot 30 september 2020
Plattegrond van de locatie van het project

In 2015 is vanuit het Smart Industry FieldLab The Garden gestart met het E-PLM Proeftuin project. De partners zijn tevreden met de resultaten maar zijn ook tot de conclusie gekomen dat er nog veel werk valt te verzetten en dat een versnelling noodzakelijk is. Daarom zijn de partners gestart met het project E-PLM (Extended Product Lifecycle Management) 2.0.

Dit project richt zich op het veilig en effectief uitwisselen van data tussen toeleveranciers en afnemers, met betrekking tot het beheer van de volledige levenscyclus van een product, van idee, door technisch ontwerp en de fabricage, service en verkoop van vervaardigde producten. Met de resultaten uit testen (“best practices”) worden alle deelnemers, toeleveranciers en afnemers in staat gesteld efficiënter te werken. De (internationale) marktpositie van met name de toeleveranciers wordt versterkt doordat zij een aantrekkelijker partner worden voor grote uitbestedende partijen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen