Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

E²CM

Looptijd: van 14 januari 2017 tot 13 juli 2018
Plattegrond van de locatie van het project

In de zoektocht naar een duurzame behandeling voor chronische wonden, gaan in het E²CM project 3 complementaire MKB/KMO partners uit Vlaanderen en Nederland samen een innovatief, regeneratief product ontwikkelen. Om dit product te maken zullen ReGenesys, IME-Technologies en Antleron samen een unieke combinatie van stamcellen en biomaterialen als grondstof, via een bioreactorproces, omvormen tot een regeneratief product. Op deze manier kunnen stamcellen op een robuuste, economische en duurzame manier omgezet worden in een klinisch relevant product. Binnen het E²CM project wensen de 3 partners te komen tot het preklinisch testen van het regeneratieve E²CM-product. Nadien gaan de 3 partners samen translationele vervolgtrajecten opzetten, die zowel op korte als op langere termijn groei van de 3 bedrijven zal vragen en die zowel een klinische als economische meerwaarde voor de regio zal geven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen