Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Economische Kansenzones Rotterdam II

Looptijd: van 1 mei 2009 tot 31 december 2012

Feijenoord en Charlois zijn in 2005 uitgeroepen tot 'economische kansenzone'. Kansenzones II wil oude en nieuwe ondernemers stimuleren investeringen te plegen in hun vastgoed en/of (duurzame) bedrijfsmiddelen. Indirect moet dit leiden tot een aantrekkelijke omgeving waar mensen willen wonen, werken en verblijven. Kansenzones II is nadrukkelijk gericht op ondernemerschap, stads- en wijkeconomie. In tijden van economische crisis zijn ondernemers en eigenaren minder geneigd om te blijven investeren in hun pand of onderneming, maar het is van belang dat het investeringsniveau bij ondernemers en eigenaars van commercieel vastgoed op peil blijft. Dat kan onder andere door het verlagen van de investeringsdrempels. Naast bestaande ondernemers en eigenaren, kunnen ook starters van deze regeling gebruik maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen