Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EcoShape - Building with Nature

Looptijd: van 25 maart 2008 tot 1 oktober 2013

Het Kansen voor West project Ecoshape richt zich op de ontwikkeling van een Topinstituut Waterbouw en Ecologie in Dordrecht. De functies van dit instituut zijn: bieden van een platform voor kennisuitwisseling en overleg tussen alle partijen (overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen) betrokken bij de sector en aansturen van een omvangrijk onderzoeksprogramma 'Building with Nature' op dit terrein.

Ecoshape - Building with nature gaat zich richten op nieuwe manieren om kust-, delta- en riviergebieden duurzaam te ontwerpen en in te richten. Ecodynamisch ontwerpen heet dat: uitgaan van ecologische kansen zonder de randvoorwaarden van infrastructuur en economie uit het oog te verliezen.

Het instituut gaat hiervoor onderzoek doen en casestudies maken die objectief wetenschappelijk onderbouwde kennis en hulpmiddelen opleveren. Het moet daarbij de impasses doorbreken bij grote waterbouwkundige en infrastructuurprojecten, in relatie tot (milieu)wetgeving.

Samenwerking tussen : Boskalis, Van Oord, Deltares, Imares, NIOZ, NIOO-CEME, Astron-Lofar, Witteveen en Bos, DHV, Haskoning, TU Delft, Universiteit van Wageningen, Universiteit van Twente, Shell Global Solutions, IHC-Holland, VBKO, RWS-Bouwdienst en de gemeente Dordrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen