Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Een elektronisch hulpmiddel voor het voorkomen van rugklachten

Looptijd: van 1 juni 2015 tot 31 januari 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Bij rug- en nekklachten ligt de traditionele focus op genezing met therapieën i.p.v. op voorkomen van overbelastende activiteiten tijdens het natuurlijk herstel. Door het voorkomen van overbelastende activiteiten tijdens het natuurlijk herstel kunnen patiënten beter en sneller herstellen van rug- en nekklachten, herhalingen van rug- en nekklachten voorkomen en weer sociaal actief zijn en blijven. Tevens voorkomt het product ziekteverzuim voor de werkgever, en kosten voor de gezondheidszorg voor de maatschappij. Er is een proefmodel (rugsensor) ontwikkeld welke de werking en het effect aantoont. Het product moet worden doorontwikkeld tot een volledig werkend prototype. Dit prototype zal met cliënten gevalideerd worden alvorens het in serie geproduceerd kan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen