Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Een instrument van en voor het bedrijfsleven in de bouw

Looptijd: van 1 oktober 2015 tot 30 november 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Om de afstand tussen arbeidsmarkt en werkzoekenden, jong of ouder, te overbruggen is een locatie nodig waar deze afstand wordt verkleind.

Het bedrijfsleven vraagt hierbij om een werkplaats waar jongeren een kans kunnen krijgen om een beroep te leren in de bouw. De tegenprestatie van het bedrijfsleven is dat deze mensen, na het voltooien van het voortraject in deze werkplaats, echt werk geeft.

De werkplaats ging in september 2015 open. Het doel is in 2017 100 arbeidsplaatsen op deze manier in te vullen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen