Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Een toekomst voor de aalsector-Kennisplatform aal

Looptijd: van 13 juni 2017 tot 12 juni 2019
Een toekomst voor de aalsector - Kennisplatform aal

In Nederland spreken de aalsector en NGO's niet genoeg met elkaar, en ze werken ook niet samen. Good Fish Foundation en Stichting DUPAN hebben samen een projectvoorstel geschreven. Het primaire doel van dit project is het tot stand brengen van het gesprek tussen alle belanghebbenden in het aaldossier. Daarnaast wordt geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag: "Is het mogelijk de aal zo te beschermen dat herstel van het bestand optreedt en waarbij beperkte economische benutting mogelijk is?".

Zo ja, dan zijn de deelnemende partijen het tijdens dit project eens geworden over een duurzame manier van aalexploitatie. Zo nee, dan beschrijven de partijen duidelijk waarom het in hun ogen niet mogelijk is. Het Kennisplatform aal helpt de belanghebbenden bij het uitwisselen van kennis en informatie met thematische bijeenkomsten. Een middel in de communicatie is een nieuwe website waar informatie over de aal op een neutrale manier wordt gepresenteerd, onderscheid makend tussen feiten en meningen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen