Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EFSI - Wat is het eigenlijk?

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 31 december 2017

De Europese Unie heeft een plan dat economische groei bevordert. Dit heet EFSI (het Europees Fonds voor Stategische Investeringen), het was eerst ook wel bekend als de Juncker-gelden.  Het gaat om wel € 310 miljard voor de hele EU!  Maar wat is het nu eigenlijk?  Wat kun je ermee en waar wordt het al gebruikt? Tijdens de Europa Kijkdagen houdt Europe Direct Drenthe doorlopend een presentatie over het EFSI-programma. Daarnaast kan iedereen langs komen om vragen over de Europese Unie en Europese regelingen te stellen, die dan ter plekke beantwoord worden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen