Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EGGcited

Looptijd: van 2 februari 2021 tot 30 juni 2023


Met het project ‘EGGcited’ willen de partners uit gebruikt biergist eiwitten en vezels halen. Men wil deze gebruiken ter vervanging van ei-eiwit, melkeiwit en andere dierlijk eiwit in de voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast wordt onderzocht hoe de nieuwe eiwitmoleculen als vleesvervangers te gebruiken. Gebruikte gist van bierbrouwerijen bevat een grote hoeveelheid voedingstoffen en bruikbare ingrediënten. Momenteel wordt dit gebruikte gist alleen verwerkt tot laagwaardige diervoeding. Het omzetten van dit “afvalmateriaal” met een innovatieve technologie kan waardevolle componenten opleveren ter vervanging van dierlijke eiwit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen