Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Electro Dynamische Fragmentatie

Looptijd: van 15 juli 2014 tot 15 december 2015

 

Electro dynamische fragmentatie is een techniek waarbij een korte stroomimpuls vaste materie kan versplinteren. Deze techniek wordt al toegepast in de mijnbouw, waarbij waardevolle mineralen worden losgemaakt uit ander gesteente.

Het project past deze techniek voor het eerst toe op afvalstromen, zodat waardevol materiaal zoals koper, zink, lood en zilver gemakkelijker herwonnen kan worden. Hiertoe wordt een conceptontwerp voor een proefinstallatie ontwikkeld.De projectactiviteiten omvatten: analyse van de drie Elektro Dynamische Fragmentatie (EDF), laboratorium apparaten van Selfrag voor de recycling van: betonpuin, asfaltpuin en AVI-bodemassen analyses van de gefragmenteerde materialen (kwaliteit van het scheidingsresultaat), analyse van het proceswater en de zuivering ervan.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen