Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ELEGRO

Looptijd: van 1 juli 2020 tot 31 juli 2022


In het project ‘ELEGRO’ werken drie partners aan de ontwikkeling van Elektrische Grondboormachines die worden aangedreven met 100% duurzame energie.

Door de toenemende vraag van bijvoorbeeld warmtepompen, vinden steeds vaker grondboringen plaats in binnensteden en op bouwplaatsen in stedelijke gebied. Gebruik van zware diesels op bouwlocaties wordt door strenge milieuregelgeving steeds moeilijker. Elektrische grondboormachines besparen op de uitstoot van CO2. Schadelijke uitlaatgassen waaronder stikstof emissies, roet en fijnstof behoren hiermee tot het verleden. Ook geluidsoverlast op de bouwplaatsen vermindert drastisch. In het project worden twee prototypes gebouwd voor een volledig elektrische boorwagen. Hiermee wordt praktijkervaring opgedaan om de business case te toetsen en verder aan te scherpen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen