Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Embedded wifi antenna for in home communication systems

Looptijd: van 7 september 2017 tot 6 september 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Genexis is Europees marktleider op het gebied van apparatuur voor Fiber–to-the-Home netwerken, en wil breedband connectiviteit voor iedereen openstellen. In dergelijke systemen is Wifi performance zowel commercieel als technisch een belangrijk aspect. Eén van de voornaamste problemen daarbij vormen de antennes, waarbij steeds meer antennes in één systeem moet worden ingebouwd. Bovendien moeten antennes energie-efficiënt zijn en elk gewenst stralingspatroon kunnen opbouwen. Dit is de specialiteit van The Antenna Company. Deze antenne technologie laat toe aan topbedrijven wereldwijd om antennes in te bouwen in plaats van de gekende externe sprietantennes. De kern van deze antennetechnologie is de combinatie van wiskunde en materiaal, waarbij een klassieke antenne wordt verbeterd door bovenop deze antenne een lens te plaatsen van hoogwaardig polymeer met aanpasbare dielektrische eigenschappen. De vorm van de antennes is het resultaat van zuiver wiskundig e optimalisatie. Toch zijn deze antennes klassiek te noemen in die zin dat ze via kabels zijn verbonden aan het systeem.

De sprong die we in dit project willen maken is de antennes direct te integreren op de PCB, via een footprint, met daarbovenop een kleine polymeer lens, die alle gewenste eigenschappen heeft: hoge efficiëntie, geen interferentie, en gewenst stralingspatroon. Hierdoor kan een miniaturisatie en kostenbeperking van systemen bekomen worden. In dit project worden antennes speciaal ontworpen voor een in-home routerontwerp van Genexis. Op haar beurt stemt Genexis het elektronisch en mechanisch ontwerp af op het antenne ontwerp. Het is duidelijk dat antenne en systeem tezamen moeten worden ontworpen. De prototypes zullen worden verdeeld bij Genexis klanten voor finale testen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen