Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EmotieRadar

Looptijd: van 1 september 2017 tot 31 januari 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Mensen met een ernstig verstandelijke beperking en/of dementie kunnen vaak moeilijk hun emoties, pijn of spanning uiten, waardoor zorgverleners niet altijd de benodigde aandacht en zorg kunnen bieden. Emotiedetectie en herkenning met slimme sensorsystemen op basis van biofeedback (zoals hartslag, huidgeleiding en gezichtsherkenning) en patroonherkenning kan het emotionele welbevinden, de kwaliteit van zorg en het geluk van deze kwetsbare doelgroep vergroten.

De belangrijkste doelstelling van het project EmotieRadar is het vergroten van de kwaliteit van leven en geluk van verstandelijk gehandicapte en demente mensen, in combinatie met het verlagen van zorgkosten, middels het ontwikkelen van een emotiedetectie en patroonherkenningstoolkit waarmee het emotionele welbevinden van deze kwetsbare doelgroep kan worden bepaald.

Gerelateerde doelen zijn:
1) Het ontwikkelen van een emotiedetectie en patroonherkenningstoolkit (EmotieRadar) voor het monitoren van emotionele welbevinden van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie, teneinde voor het verlenen van betere en goedkopere zorg en het vergroten van het geluk van deze kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.
2) Het ontwikkelen van een software platform dat voor een aantal belangrijke marksegmenten van Mentech Innovation inzetbaar is, waaronder E-health (emotiedetectie voor verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, etc.), E-commerce, Entertainment, Safety en security en IoT. De koppeling met een device voor actieve feedback en interactie biedt tevens nieuwe mogelijkheden voor productontwikkeling in andere markten, zoals zorggames voor het vergroten van de sociale coherentie tussen gebruikers.
3) Aandacht voor innovatie en vernieuwing voor een kwetsbare doelgroep in onze samenleving.
4) Het cre?ren van een ?cross-over? innovatie- en kennisnetwerk, tussen enerzijds Mentech Innovation, en anderzijds zorginstellingen als Severinus, voor het versterken van de innovatiekracht van de regio.

De beoogde resultaten van het project EmotieRadar omvatten:
1) Een geavanceerd software platform voor emotiedetectie en patroonherkenning (EmotieRadar), gebaseerd op biofeedback en gezichtsherkenning voor het detecteren en analyseren van emoties.
2) Een werkend platform ge?ntegreerd in een testopstelling waarin een aantal sensoren zijn ingebouwd en waarmee het principe van emotiedetectie en patroonherkenning wordt aangetoond. Dit platform bestaat uit een televisiedisplay waarop beelden met verschillende emotiecontent worden getoond voor het artificieel opwekken van emoties, emotiedetectie console voor het meten van de gegenereerde biofeedback signalen, hardware voor het data acquisitie en een computer waarop het softwareprogramma draait.
3) Validatie in een testomgeving van de ontwikkelde signaal reductie en analyse methodiek (EmotieRadar). In deze testomgeving wordt het softwareplatform getest door een aantal gebruikers bloot te stellen aan geselecteerde emotiecontent (door het tonen van videobeelden) voor een aantal elementaire emoties (verdrietig, bang, enthousiast, etc.). Tijdens deze validatietesten wordt de bodyrespons gemeten, geanalyseerd en vertaald in emotiesignalen.
4) Emotiecontent database, met resultaten van aantal referentiecases, welke representatief zijn voor de verstandelijk gehandicapten en demente ouderenzorg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen