Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Empowerment in het Groen

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 15 december 2011

Het project moet verdere groei mogelijk maken, creëren van extra arbeidsplaatsen, behoud van oudere medewerkers binnen de bedrijfstak. Verhogen van de productiviteit en rendement. Hoveniersbedrijven zijn vaak ambachtelijk en sterk top-down gestructureerd. Ontwikkeling van medewerkers sterk vakinhoudelijk gericht, weinig aandahct voor organisatieontwikkeling. Door de zwaarte van het werk en beperkte doorgroeimogelijkheden stromen oudere medewerkers uit of loopt de productiviteit terug. Hiermee gaat kostbare kennis en ervaring verloren. Invoering van moderne organisatie concepten en meer zelf sturend vermogen binnen operationele teams meot ervoor zorgen dat het bedrijf kan groeien zonder veel overhead te creëren en kennis en ervaring van ouderen behouden blijft voor het bedrijf.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen