Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Energieleverend geluidsscherm - herindiening

Looptijd: van 2 september 2019 tot 30 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

De uitstoot van CO2 moet omlaag. Voor een gebied dat zo dichtbevolkt en economische bedrijvig is als de Randstad, is de opgave des te dwingender.
Over de noodzaak van het verminderen van de CO2 uitstoot is geen discussie meer. Het Parijse klimaatakkoord vraagt een ongekende daling van de CO2-uitstoot (en van andere broeikasgassen) tot om en nabij nul in 2050.
Dit projectconsortium zet met dit project in op een stevige CO2- reductie, maar levert ook een aantoonbare bijdrage aan een gezonde leefomgeving. De projectpartners ontwikkelen samen een modulair energieleverend geluidsscherm dat snel opschaalbaar is en grote CO2-reductie gaat realiseren. Het gaat om een CO2 verlaging van 15.450 ton per jaar bij een realisatie van 10 energieleverende geluidsschermen (van ieder 3 kilometer lengte).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen