Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Energieproeftuin energysense

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Energysense is een lopend programma onder de Energy Academy Europe (EAE) om onderzoek en innovatie op het gebied van energietransitie te faciliteren. Tot nu toe richt Energysense zich voornamelijk op wetenschappelijk onderzoek van kennisinstellingen. Met het project Energysense Proeftuin wordt een majeure uitbreiding beoogd die de Energysense faciliteit toegankelijk maakt voor MKB en productontwikkeling.

De Rijksuniversiteit Groningen, EnTranCe, Cedel, Things IO en Vereniging Slim Wonen met Energie werken samen om alle diensten en het netwerk rondom de proeftuin optimaal te ontwikkelen. In dit project wil Energysense een proeftuin met 3000 huishoudens opzetten, deze gereed maken voor gebruik door het MKB en de bijbehorende dienstverlening voor het MKB ontwikkelen. De Energysense Proeftuin gaat functioneren als data-en validatieplatform voor innovaties uit de bouw-, energie- en ICT-sector, dé Nederlandse proeftuin voor het testen van nieuwe energiediensten en -producten bij huishoudens.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen