Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Energy Transition Expertise Centre (E-TEC)

Looptijd: van 15 december 2021 tot 31 december 2023


In Ede gaat de Landmacht een ‘living lab’ ontwikkelen, een ‘onderzoeksomgeving’ waarbij onderzoek en innovatie plaatsvinden volgens het principe van co-creatie en participatief ontwerpen.

Innovatie vindt steeds meer plaats in ‘open’ en ‘levende’ omgevingen (Living Lab) waarin naast partners ook gebruikers en consumenten participeren en feedback geven. Het gaat daarbij ook om maatschappelijke innovaties die ook voor Defensie van belang zijn (zorg, energie, veiligheid, logistiek) en innovaties waarbij ook hele keten én de betrokkenheid van burgers essentieel is. Het living lab bevindt zich in Ede Driesprong op een voormalig Mobilisatie complex
van de Landmacht. Dit is een afgebakende locatie in een levensechte setting. De ‘real-life’ omgeving is nodig om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die in de complexiteit van het echte leven en de dagelijkse praktijk kunnen overleven. Het Living Lab heeft als voorlopige naam: Energy Transition Expertise Centre, afgekort E-TEC. E-TEC wordt dus een uniek en open ‘speelveld’ in Oost-Nederland waar het bedrijfsleven, kennisinstellingen en het Ministerie van Defensie intensief samenwerken aan innovaties.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen