Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ePatch

Looptijd: van 1 september 2015 tot 1 juli 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Hoofdpijn en nekklachten komen veelvuldig voor. Oorzaak van deze klachten is vaak een verkeerde lichaamshouding, waardoor spieren op een onjuiste manier worden belast en spanningshoofdpijn ontstaan. Met als gevolg dat hierdoor klachten optreden. Traditioneel worden deze klachten behandeld middels medicijnen. Daarnaast zijn er niet medicamenteuze behandelmethoden. Een veelbelovende techniek lijkt myofeedback, dat wil zeggen feedback voor de patiënt over de spanning in zijn of haar nekspieren. Hoofddoelstelling van het overkoepelende project is om een slimme techniek te ontwikkelen waarmee gebruikers zelf de spierspanning kunnen monitoren met als gevolg dat zij een juiste bewegingstechniek aanleren waardoor de kans op recidive gereduceerd wordt en men minder gebruik hoeft te maken van de gezondheidszorg. Kortom: we willen een behandeling ontwikkelen die de klachten definitief doet verdwijnen, in plaats van de huidige symptoom bestrijding door medicijnen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen