Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EPG2

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 31 december 2019


Doel van het EPG2-clusternetwerk is het versterken van de innovatiekracht in de agrofood sector, meer in het bijzonder op het terrein van voedselverpakkingen.

Door heel bewust de aansluiting te zoeken met sectoren die kunnen bijdragen aan de volgende generaties verpakkingen, wordt met dit project een vervolgstap in agrofood consumentenproduct & verpakkingsinnovatie gemaakt. Met andere woorden: een cross-sectorale aanpak die dwars door alle sectoren in de voedingsindustrie loopt. Met dit project versterkt, verdiept en verbreedt The European Packaging Gallery haar rol als initiator, coördinator en aanjager van kennisflow over consumentenproducten en verpakkingen met betrekking tot food. Acties liggen in het faciliteren van de cross-over samenwerking in de regio Oost Nederland, met nieuwe kennispartners, in een internationale context met een thematische basis.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen