Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EQA River

Looptijd: van 2 maart 2017 tot 31 oktober 2020
Plattegrond van de locatie van het project

EQA Projects BV wil een zelfregelende visvriendelijke watermolen ontwikkelen voor energieopwekking in rivieren (de ?EQA River?) en deze in een ?Living Lab? testen en valideren. Het ?Living Lab? zal ook dienen om de business case te valideren en dienst doen als demonstrator voor partners bij de grootschalige commerci?le uitrol.
De potenti?le energieopbrengst van de EQA River is groot: uit de Maas is voor Zuid-Nederland al 630 TJ per jaar te winnen. Dit zou overeenkomen met een CO2-reductie van 132 000 ton per jaar. De ?carbon footprint? van de EQA River wordt verder verlaagd door gebruik te maken van recyclaat uit de plastic soep?ongeveer 14 000 kg per installatie.
Het project wordt uitgevoerd door:
? EQA Projects uit Werkendam
? Werkina, ook uit Werkendam
? Van Dijk Inpijn uit Arkel
? Hoekman Engineering uit Opheusden
? Blom Ecologie uit Waardenburg
Het project wordt ondersteund door Rijkswaterstaat, Eneco en de HAS.
Het project zal twee jaar duren en in totaal ? 1 miljoen kosten, waarvan ongeveer de helft afkomstig van de ?Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020? en ?Subsidieregeling cofinanciering Europese programma?s 2014-2020 Noord-Brabant?.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen