Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EQA River

Looptijd: van 2 maart 2017 tot 28 februari 2019
Plattegrond van de locatie van het project

EQA Projects BV wil een zelfregelende visvriendelijke watermolen ontwikkelen voor energieopwekking in rivieren (de ?EQA River?) en deze in een ?Living Lab? testen en valideren. Het ?Living Lab? zal ook dienen om de business case te valideren en dienst doen als demonstrator voor partners bij de grootschalige commerci?le uitrol.
De potenti?le energieopbrengst van de EQA River is groot: uit de Maas is voor Zuid-Nederland al 630 TJ per jaar te winnen. Dit zou overeenkomen met een CO2-reductie van 132 000 ton per jaar. De ?carbon footprint? van de EQA River wordt verder verlaagd door gebruik te maken van recyclaat uit de plastic soep?ongeveer 14 000 kg per installatie.
Het project wordt uitgevoerd door:
? EQA Projects uit Werkendam
? Werkina, ook uit Werkendam
? Van Dijk Inpijn uit Arkel
? Hoekman Engineering uit Opheusden
? Blom Ecologie uit Waardenburg
Het project wordt ondersteund door Rijkswaterstaat, Eneco en de HAS.
Het project zal twee jaar duren en in totaal ? 1 miljoen kosten, waarvan ongeveer de helft afkomstig van de ?Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020? en ?Subsidieregeling cofinanciering Europese programma?s 2014-2020 Noord-Brabant?.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen