Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EquiCloud

Looptijd: van 1 oktober 2017 tot 30 september 2019
Plattegrond van de locatie van het project

EquiCloud; Equestrian Cloud Rider Monitoring System

Binnen de paardensport is er behoefte aan high tech tools waarmee het mogelijk is goede analyse van paard en ruiter te maken. Dit blijkt uit gesprekken met de KNHS, topcoaches en diverse bronnen als vakbladen, strategie van de internationale bond etc. Primair is het doel om innovatieve technologieën te ontwikkelen voor een geautomatiseerde analyses van paarden en ruiters tijdens trainings-/lessessies en later ook wedstrijden. Objectieve analyse van bewegingen van paarden in de praktijk is tot op heden niet goed mogelijk gebleken. Analyses gebeuren nog steeds door middel van subjectieve waarnemingen van dierenartsen, hoefsmeden, trainers, eigenaren, kopers, juryleden, enz. waarbij het menselijk oog de limiterende factor is. Wij streven naar een systeem dat met video en kleine sensoren, voorzien van draadloze datacommunicatie een objectieve analyse mogelijk te maken. Bovendien vormt een compleet analyseproduct een cruciaal element in de ambitie van Equinolab om Nederlands eerste fieldlab paardensport te worden.

Het doel is om binnen 2 jaar Cloud Rider Monitoring System te ontwikkelen, waarmee coach, ruiter en toeschouwers direct (live) betrouwbare inzichten kunnen krijgen uit data, gebaseerd op een combinatie aan vernieuwende technologieën live op een LED scherm. Alle componenten zijn tevens los verkoopbare producten die als geheel een uniek inzicht geven over rijder-paard prestaties. Het geheel smelt samen in een Cloud Rider Monitoring Syteem dat inzicht geeft in teugelkracht, beugelkracht, ruiterhouding, ganganalyse en overige bewegingen van het paard.

De ontwikkeling van de paardrij sensor past binnen de sectoren HTSM en ICT. Specifiek kijkend naar de onderdelen van de roadmaps van de topsector zijn er aansluitingen op de volgende onderdelen: miniaturisering van componenten, embedded systems, nieuwe sensoren, intelligente steden, manufacturing, ICT/big data.
EquInnolab is gevestigd in Weert en beschikt daar over het innovatie- en trainingscentrum. De productontwikkeling zal daar grotendeels plaatsvinden. De testwerkzaamheden en de demonstratie zullen ook in Weert plaatsvinden. FreeSense is gevestigd in Eindhoven en zal haar deel van de productontwikkeling vooral daar uitvoeren. EquInnolab gaat het product vermarkten en doet vanuit Weert. FreeSense treedt op als producent van het product. Zodoende zullen alle subsidiabele activiteiten ook in economisch opzicht ten goede komen aan Zuid-Nederland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen