Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Erasmus MC Life Science Incubator

Looptijd: van 20 september 2011 tot 31 december 2015

Life Science Incubator als schakel tussen universiteit en markt

Het Erasmus Medisch Centrum heeft kennisontwikkeling en kennisvalorisatie op het gebied van ziekte en gezondheid hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat de in het Erasmus MC geboren ideeën voor nieuwe geneesmiddelen, biomaterialen of diagnostische technieken verder moeten worden ontwikkeld, geproduceerd en gedistribueerd om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de patiëntenzorg. In de Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein werd voor dat doel de ‘incubator’ gerealiseerd, waar de kennis van de universiteit en de vraag naar kennis vanuit de markt bij elkaar komen. Erasmus MC biedt in deze incubator bedrijfsruimte en ondernemersgerichte advisering, training en ondersteuning, speciaal bedoeld voor jonge, startende bedrijven die verbonden zijn, of samenwerken met het Erasmus MC en haar (medische) wetenschappers. Zij kunnen in deze veilige omgeving maximaal drie jaar hun ‘vindingen’ valideren, ontwikkelen en vermarkten.

De subsidie van Kansen voor West is besteed aan diverse promotionele activiteiten en aan de verbouwing en inrichting van een deel van een verdieping van de Rotterdam Science Tower. Belangrijk onderdeel was het inrichten van de ML-II laboratoria, waarvan het Zadkine ROC met de opleiding tot laboratoriumpersoneel en gevestigd in dezelfde Science Tower, gebruik kan maken. Daarmee werd een optimale aansluiting verkregen tussen vraag naar en aanbod van lager geschoold laboratoriumpersoneel. Ook werd een deel van het Europese geld besteed aan de ondersteunende activiteiten richting de jonge bedrijven die zich in de incubator hebben gevestigd.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen