Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ERIBA - European Research Institute for the Biology of Ageing

Looptijd: van 17 september 2009 tot 31 december 2014

ERIBA ERIBA vormt samen met LifeLines de ruggengraat van het Health Ageing cluster in Noord-Nederland: het begin van de innovatieketen, die uiteindelijk leidt tot maatschappelijke en economische waarde. Basaal onderzoek levert op termijn inzichten op die het bedrijfsleven in Noord-Nederland langdurig en structureel een voorsprong kan bieden. ERIBA zal met hulp van een pro-actieve valorisation officer pro-actief innovatie stimuleren en zorg dragen voor het doorsijpelen van kennis in de sterk georganiseerde Healthy Ageing sector in Noord Nederland. RUG/UMCG is gestart met dit project om invulling te geven aan de ambitie van Noord-Nederland om in 2020 tot de top van Europese regio’s te horen als het gaat om Healthy Ageing. Het project betreft de opbouw van een excellent Europees onderzoeksinstituut, European Research Institute on Biology of Ageing, ERIBA. ERIBA is onderdeel van de nationale en internationale kennisinfrastructuur. Het is een onafhankelijk topinstituut dat excelleert door een open innovatieklimaat en multidisciplinair onderzoek. ERIBA bundelt in de toekomst 150 onderzoekers rond 11 onderzoeksgroepen van wereldfaam op één locatie. Door deze fysieke bundeling is de uitwisseling kennisintensiever en de kans op doorbraken groter.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen