Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ERS

Looptijd: van 1 juli 2021 tot 1 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Met de introductie van industry 4.0 komen we in een tijdperk waarin alle productieprocessen en ondersteunende processen onderling digitaal verbonden zullen worden. Hierdoor zal de focus van optimalisatie niet langer alleen gericht zijn op de eigen fabriek maar zal er een optimalisatie slag komen over de gehele productieketen, van grondstoffen tot eindproduct. Om de gehele keten te kunnen optimaliseren zijn er zeer complexe beslissingsvraagstukken waarbij mensen ondersteuning nodig zullen hebben van digitale systemen om beslissingen te valideren. De complexiteit en variabelen bij deze optimalisatie slag vergen verschillende scenario's die snel kunnen worden doorgerekend om te bepalen wat de beste oplossing is om bestaande en toekomstige orders per stuk zo efficient en goedkoop mogelijk te kunnen fabriceren.

Simulatie is de beste techniek om de bestaande systemen te koppelen en hieruit de verschillende mathematische modellen te kunnen deduceren, doorrekenen en vergelijken. Incontrol ontwikkeld met ERS een platform waarop alle betrokken systemen en datastromen met elkaar kunnen worden verbonden. Dankzij de innovatieve simulatie engine waarop simulatie events parallel kunnen worden afgehandeld ontstaat een volledig schaalbare simulatie engine. Dit maakt het mogelijk alle processen in de gehele keten bij elkaar in één model te simuleren en emuleren in realtime. Hiernaast is het systeem uniek in het vermogen verschillende simulatie formalismen in het zelfde model te kunnen toegepast. Een simulatie formalisme is een onderliggende methode van het doorrekenen van de simulatie. Hiermee kunnen de verschillende typen productie faciliteiten en ondersteunende processen waardevol met elkaar worden verbonden.
Incontrol heeft een lange historie op het gebied van de ontwikkeling, bouwen, testen en beheren van simulatieplatforms. Hiermee is een breed partner netwerk opgezet met een diversiteit aan stakeholders in fabricage en logistieke afhandeling. Binnen dit netwerk is een duidelijke behoefte aan een overkoepelend systeem wat horizontale en verticale integratie van systemen mogelijk maakt.
Hiernaast werkt Incontrol veel samen met academische partners die een gedegen praktische basis, theoretische basis en validatie bieden voor een succesvolle levering van ERS-resultaten.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen