Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

EUregio Life Cycle Costing (EULC2)

Looptijd: van 1 juli 2013 tot 30 juni 2014
EUregio Life Cycle Costing (EULC2)

Doel van het EULC2-project is het vergroten van de werkgelegenheid en omzet van de bedrijven binnen de Stichting Maastricht Maintenance Boulevard door het vergroten van het innovatievermogen en samenwerking met bedrijven uit de Euregio. Door het ontwikkelen van twee concrete businesscases die aansluiten bij nieuwe producten van de internationale vliegtuigbouwers, wil men het innovatievermogen en de samenwerking met bedrijven in de EU-regio vergroten. De methode die de Stichting Maastricht Maintenance Boulevard hierbij wil inzetten – het zgn. Life Cycle Costing – is nieuw voor deze branche en gericht op kostenoptimalisatie gedurende de gehele levensduur van hoogwaardige complexe producten (zoals in dit geval voor vliegtuigen over ca. 30 jaar). Onderhoud wordt hiermee onderdeel van het verdienmodel.   De volgende activiteiten zijn als subsidiabel aangemerkt:   Bijeenbrengen van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in een kick-off meeting ter selectie van 2 kansrijke innovatieve ideeën; Ondersteuning van de innovatieontwikkeling door het (laten) opstellen van 2 (technische en application) roadmaps; Haalbaarheid van de innovaties onderzoeken middels het inkopen marktkennis met behulp van vouchers; Ontwikkelen business leads en business cases; Verspreiding van de resultaten door middel van een bijeenkomst.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen