Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Euregiolog³ (INTERREG EMR)

Looptijd: van 1 april 2012 tot 31 maart 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Het project ‘Euregiolog³’ heeft als doel het concurrentievermogen van de Euregio Maas-Rijn (EMR) als logistieke topregio te versterken door een grensoverschrijdende strategie voor marketing, arbeidsmarkt en netwerk. Via een gezamenlijke regiobranding willen de projectpartners de profilering van de EMR als logistieke topregio versterken. De ontwikkeling van de corporate identity ‘gate4logistics’, gezamenlijke beursdeelnames, de ontwikkeling van de Logistieke Atlas EMR en de ontwikkeling van een website ‘gate4logistics’ maken deel uit van de regiobranding. Verder beoogt het project om de euregionale arbeidsmarkt beter af te stemmen op de noden van de logistieke sector in de EMR door euregionale jobbeurzen, een bewustmakings- en sensibiliseringscampagne logistiek, SectorServicePunten Logistiek, enz. Tot slot worden euregionale logistieke themabijeenkomsten georganiseerd om kennis- en ervaringsuitwisseling in de EMR te stimuleren en een ‘sense of community’ voor logistiek in de EMR te creëren.    Nederlandse partner in dit project: - Kamer van Koophandel Limburg Noorderpoort 21, NL-5900 BX Venlo Postbus 1910, NL-5900 BX Venlo Contactpersoon: De heer Wil Houben (directeur) 088/9876480   - Gemeente Sittard-Geleen Postbus 18, NL-6130 AA Sittard Hub Dassenplein 3, NL-6131 LB Sittard Contactpersoon: G. J. M. Cox (burgermeester) info@sittard-geleen.nl   - UWV, divisie Werkbedrijf Postbus 4600, NL-6401 JE Heerlen Raadhuisplein 20, 6411 HK Heerlen Contactpersoon: De heer Rob Schwillens (Regiomanager) rob.schwillens@uwv.nl   - European Logistics Center (ELC Limburg) (geassocieerde partner) Noorderpoort 21, NL-5900 BX Venlo Postbus 1910, NL-5900 BX Venlo Contactpersoon: De heer Jan Tindemans (Voorzitter) info@elc.limburg.nl   - Provincie Limburg NL (geassocieerde partner) limburglaan 10, NL-6229 GA Maastricht Contactpersoon: De heer Mark Verheijen (gedeputeerde economie) info@prvlimburg.nl

Wist je dat?

De subsidieregelingen INTERREG Deutschland-Nederland gelden zowel voor Duitse als voor Nederlandse projectpartners. Dat is bijzonder, want bij de meeste internationale programma’s gelden vaak toch nog nationale regelingen. Door de gezamenlijke regelingen wordt gewaarborgd dat alle subsidieontvangers gelijk behandeld worden. Het leidt er soms wel toe dat regelingen anders zijn dan u gewend bent (en soms ook wat moeilijker).

Voor de sectoren Energie, Health, Agrifood, Logistiek en HTSM zijn er in samenwerking met experts uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid “strategische initiatieven” opgesteld. Dat zijn thematische kaders waarbinnen elk INTERREG-project in betreffende sector moet vallen. Zo wordt ervoor gezorgd dat INTERREG bijdraagt aan de benodigde innovaties binnen deze belangrijke sectoren.

Met de zogenoemde “kaderprojecten” wordt in het programmagebied geld ter beschikking gesteld voor mini-projecten zoals een uitwisseling tussen twee scholen of bijvoorbeeld sportverenigingen. Juist deze activiteiten zorgen ervoor dat er draagvlak ontstaat voor de grensoverschrijdende samenwerking, ook later op een groter niveau. Voor het aanvragen van een subsidie kunt u terecht bij de Euregio bij u in de buurt (zie voor meer informatie onze website www.deutschland-nederland.eu)

Door het Duitse federale systeem hebben de deelstaatregeringen van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen relatief veel eigen bevoegdheden. INTERREG valt onder de taak van de deelstaten en niet van de federale regering in Berlijn. Het kan dus zijn dat u met verschillende ministeries of contactpersonen te maken heeft.

Binnen een aantal projecten bestaan mogelijkheden om als MKBer “aan te haken” zodat u niet wordt geconfronteerd met lange procedures en snel kunt beginnen met uw innovatieve projectidee. Neemt u contact op met uw regionale programmamanagement voor de precieze mogelijkheden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen