Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Expertise Centre Logistics Zeeland

Looptijd: van 1 juni 2013 tot 31 mei 2014

ExpertisecentrumDe creatie van het Expertise Centre Logistics Zeeland (ECLZ), waarin overheid, onderwijs en ondernemingen als partners samenwerken, is een effectief instrument om een aantal randvoorwaarden voor de succesvolle logistieke ontwikkeling van Zeeland te steunen. ECLZ is onderdeel van de Hogeschool Zeeland bachelor-opleiding Logistics Management en is daarnaast een onderzoekslijn die valt onder het Applied Research Centre van De Ruyter Academy. Het expertisecentrum is ontwikkeld in samenwerking met Impuls, Zeeland Seaports, Provincie Zeeland en Hogeschool Zeeland en wordt gefinancieerd door Dinalog. Versterken en verbindenHogeschool Zeeland wil een instituut zijn dat goede studenten trekt en het Zeeuwse imago verstrekt als toplocatie voor productie- en logistieke bedrijven. De reeds gevestigde bedrijven krijgen daarmee ook toegang tot essentiële kennis en goede afstudeerders. Door het expertisecentrum kunnen onder andere projecten samen met bedrijven worden uitegvoerd om bestaande operaties te analyseren en te optimaliseren, zodat op korte termijn resulataatverbeteringen behaald kunnen worden. Officiële OP-Zuid projectnaam: Expertisecentrum Logistiek Zeeland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen