Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Extractie van natuurlijke conserveermiddelen

Looptijd: van 2015-06-01 tot 2016-02-29
Plattegrond van de locatie van het project

TOP is een wereldwijd erkende pionier op het gebied van milde conservering van voedingsmiddelen d.m.v. fysische technologieën en direct en indirect betrokken bij de succesvolle commercialisatie van verscheidene fysische methoden voor het verlengen van de houdbaarheid of mild conserveren van koelverse levensmiddelen zoals HPP, PEF, AMAP en RF. Soms is echter de technologie alleen niet afdoende en is additionele conservering wettelijk vereist t.b.v. voedselveiligheid en moet, door slechts het aanbod van synthetische, industriële producten, worden gekozen voor synthetisch (wettelijk toegestane maar soms in werking en ongewenste bijwerking door o.m. de EU in twijfel getrokken) conserveermiddelen. Het gebruik van natuurlijke analoga zou maatschappelijk een groot voordeel hebben en past volledig binnen de huidige consumententrend naar natuurlijke voeding zonder synthetische additieven. Het ontbreekt echter aan voldoende kennis om deze natuurlijke conserveermiddelen selectief en effectief (in hoge opbrengst en zonder ongewenste afbraak van de structuur) op commerciële wijze d.w.z. betrouwbaar en opschaalbaar te extraheren uit natuurlijke bronnen. TOP wil met de technologie van Phytonext deze natuurlijke conserveermiddelen ontwikkelen, produceren en toepassen in de applicatie in een vervolg R&D-traject met een cluster MKB-bedrijven.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen