Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Faag op Maat

Looptijd: van 1 mei 2017 tot 31 december 2021


Faag op Maat” richt zich op het terugdringen van de voedselgerelateerde antibiotica resistentie.

Dit is een toenemend maatschappelijk probleem. (Bacterio)fagen kunnen een alternatief bieden voor antibiotica. Bacteriofagen zijn virussen die de voedselpathogenen heel selectief kunnen vernietigen, zonder daarbij schade toe te brengen aan de dieren zelf, zoals wel het geval kan zijn bij antibiotica. Door faagtechnologie/virussen toe te voegen aan diervoeding, hoeft er minder antibiotica te worden toegediend aan dieren. In de provincie Gelderland hebben een aantal bedrijven zich verenigd om op intensieve veehouderijbedrijven een op maat gesneden oplossing te bieden door de toepassing van fagen ter bestrijding van ziekteverwekkers.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen