Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Fieldlab TechValley

Looptijd: van 1 juli 2021 tot 30 september 2023
Plattegrond van de locatie van het project

De regio Noord-Holland Noord kent een groot aantal innovatieve machinebouwers dat actief is als toeleveranciers binnen sectoren die van groot economisch belang zijn. Deze ondernemingen hebben hun krachten gebundeld in het TechnoSpitsen-netwerk Noord-Holland en trekken samen op in het leren en innoveren op het gebied van Smart Industry toepassingen. In samenwerking met Hogeschool Inholland (Alkmaar) werken zij in het project TechValley aan verbeterde aansluiting van vraag en aanbod op het gebied van technische scholing en arbeid, ter verbetering van de regionale innovatiekracht.

Uit onderzoek binnen het TechnoSpitsen-netwerk is gebleken dat er onder de ondernemers een sterke behoefte bestaat aan het opzetten van een verduurzaming van het TechValley-initiatief regionaal kennisplatform, waar innovaties gezamenlijk kunnen worden onderzocht, ontwikkeld en getest.

Dit platform zal worden gevormd door ‘Fieldlab Techvalley’. Het project is gericht op de ontwikkeling van een fysiek Fieldlab en het realiseren van een technische verdiepingsslag binnen de samenwerking van het MKB, de TechnoSpitsen en Hogeschool Inholland in de regio Noord-Holland Noord. Het fysieke Fieldlab wordt onderdeel van het Smart Industry Hub Noordwest en het Innovatielab Inholland. In het Fieldlab krijgen de MKB-ondernemingen en studenten toegang tot hoogwaardige kennis, technologie en faciliteiten om innovaties op het gebied van slimme machinebouw sneller te ontwikkelen en te vermarkten. Door de samenwerking met Hogeschool Inholland kan tegelijkertijd de aansluiting van onderwijs op het bedrijfsleven structureel worden verbeterd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen