Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Fieldlab Unmanned Valley Valkenburg

Looptijd: van 16 oktober 2017 tot 30 juni 2023
unmanned valley

Intelligente robots of zogenaamde unmanned systems spelen een steeds belangrijkere rol in onze economie en hebben een snel groeiende impact op onze samenleving. Vooral het gebruik van drones (unmanned aerial vehicles) voor allerlei nuttige toepassingen groeit snel. Innovatieve technologieën maken nieuwe toepassingen mogelijk voor diverse sectoren zoals land- en tuinbouw, bouw en inspectie, bewaking en veiligheid, transport en logistiek en de vrijetijdsindustrie.

Unmanned Valley Valkenburg zet in op het ondernemersklimaat in Valkenburg en regio Zuid-Holland, onder andere door het aantrekken van start-ups en spin-offs en door publiciteit. Naar verwachting groeien bedrijven die zich vestigen in Valkenburg sneller door de aanwezigheid van kennis via onderzoek van bijvoorbeeld TU Delft, TNO, ESA-ESTEC en Universiteit Leiden.

Dit project start met fieldlab Unmanned Valley Valkenburg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen