Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

FietsTag

Looptijd: van 1 juli 15 tot 1 juni 16
Plattegrond van de locatie van het project

Het aantal e-bikes in Nederland stijgt enorm, de waarde van deze fietsen is relatief hoog waardoor ze een aantrekkelijke prooi vormen voor diefstal. Door een Tag in te bouwen die verbonden is met nieuwe netwerken, die specifiek voor Internet of Things operationeel worden gemaakt (o.a. LoRa en SigFox), creëer je de mogelijkheid om op elk moment te kunnen zien waar een fiets zich bevindt tegen lage kosten. Daarmee is het mogelijk deze eenvoudig terug te vinden, de terugvindratio enorm te vergroten en daarmee de schadelast terug te dringen. Bovendien is het mogelijk om de Tag van allerlei andere nuttige informatie te voorzien omtrent de fiets door deze te koppelen met sensoren en deze informatie via het netwerk beschikbaar te stellen. Verzamelen van veel data over het gebruik van e-bikes en het gebruik van onderdelen kan de hele bedrijfskolom in de fietsenbranche helpen klanten een betere service te bieden. De hoofddoelstelling van dit project is de haalbaarheid te onderzoeken van een systeem waarbij het volgen van een e-bike en het meten van de status van diverse onderdelen met behulp van sensoren op grote afstand (heel Nederland) mogelijk is tegen kosten die voor de markt acceptabel zijn.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen