Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Finti (vervolg PROJ-00052)

Looptijd: van 15 augustus 2016 tot 30 oktober 2016
Plattegrond van de locatie van het project


Finti is een beter alternatief dan tropische hardhoutsoorten, kunststof en aluminium voor het vervaardigen van ramen, deuren en kozijnen.

In dit R&D/haalbaarheidsproject zal Finex Timber Solutions diverse projectactiviteiten uitvoeren om de vragen die samenhangen met de technische uitdagingen te onderzoeken die nodig zijn voor om de kostprijs van FINTI  op een marktconform niveau te krijgen.

FINTI wordt nu voornamelijk op oude machines geproduceerd die zijn afgestemd op het bewerken van hardhout. In het R&D/haalbaarheidsonderzoek wordt bestudeerd welke machines noodzakelijk zijn en welke modificaties/innovaties/doorontwikkelingen qua technologie nodig zijn om Finti op een kostenefficiëntere wijze te kunnen produceren.

In 2015 werd Finex Timber Solutions genomonieerd voor de Jan  Terlouw innovatieprijs Bekijk hier een filmpje over FINTI

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen