Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

FishFlow Innovations

Looptijd: van 1 januari 2015 tot 30 november 2019
turbine

FishFlow Innovations is een van de partners in het project Valorisatie Hightech Sector Composieten N-H. Het bedrijf heeft een unieke getijdenturbine ontworpen die, in tegenstelling tot de reguliere turbines, hoogrenderend, visveilig en stormvast is. Deze turbine kan dicht uit de kust geplaatst worden (geen lange kabels noodzakelijk) en levert veel meer energie op dan een windmolen-op-zee en kan wereldwijd geplaatst worden. Het bedrijf heeft dit concept op kleine schaal succesvol uitgetest met glasvezelversterkte vinylester en heeft vervolgens patent aangevraagd op het concept. Nu staat het voor de uitdaging om dit product op werkelijke schaal daadwerkelijk te produceren. De vorm, de te gebruiken composieten en met name de waaier met een doorsnede van 7,5 meter zullen veel onderzoek & ontwikkeling vergen. Ook het testen van de turbine op een plek waar de oceaanstromingen het sterkst zijn, vergt veel R&D. Om deze getijdenturbine succesvol te ontwikkelen wordt intensief samengewerkt met TU-Delft en met partners in het project (nieuwe sterke composietmaterialen).

Het project Valorisatie Hightech Sector Composieten in Noord-Holland is een samenwerkingsverband van 12 composietenbedrijven en 6 onderwijsinstellingen die zich samen inzetten om duurzame innovatiekracht, duurzame groei en duurzame werkgelegenheid in het composietencluster in Noord-Holland te realiseren.  In het project wordt de R&D infrastructuur van de bedrijven en van de kennisinstellingen gekoppeld. Dit project krijgt een EFRO-bijdrage van totaal € 1.500.000,00.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen