Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

FlexTT project

Looptijd: van 5 oktober 2009 tot 31 augustus 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het project FlexTT is een innovatieproject waarin Twister B.V. samen met de NAM B.V. een nieuwe techniek ontwikkelt voor het scheiden van aardgas in gas geschikt voor het gasleidingennetwerk en een reststroom met bijproducten. Wanneer het lukt de nieuwe technologie te ontwikkelen betekent dat een aanzienlijke vergroting van de (piek)productie capaciteit van de aardgasinfrastructuur in Noord-Nederland en een versterking van de Europese aardgas hub functie. Voor Nederland is dit van belang om de positie ten opzichte van het buitenland te kunnen behouden. Goede zuiveringstechnieken voor gas zijn ook van belang om het mogelijk te maken biogas aan het aardgasnetwerk toe te voeren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen