Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

FLIE

Looptijd: van 1 januari 2020 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

De regio Rotterdam-Moerdijk-Moerdijk heeft zowel een klimaat- als een sociaal-economische uitdaging. De energie-intensieve industrie heeft een nieuwe toekomst nodig waarin de CO2-uitstoot drastisch wordt verminderd met behoud van een leidende positie.

Uit onze haalbaarheidsstudie onder vele relevante stakeholders, blijkt behoefte aan ondersteuning en samenwerking. In het voorgesteld Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) werken kennis- en bedrijfspartners daarom samen aan oplossingen voor zowel het klimaatprobleem als voor de transitie-uitdaging. FLIE ondersteunt de technologische ontwikkelingen die integraal in industriële processen kunnen worden geïmplementeerd.

FLIE bestaat uit een centrale hub met on-site testfaciliteiten op industriële bedrijfslocaties. De focus richt zich op: Heat en Chemicals.

De activiteiten van het fieldlab zijn: projectbeheer, Solutions Center, Plant of the Future (niet in deze aanvraag) en co-creatie projecten. Er zijn drie innovatieprojecten in het projectplan opgenomen om de voorgestelde aanpak van FLIE zelf samen met kennisinstellingen en bedrijven te valideren en uit te ontwikkelen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen