Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

FOCOM: Food and Cognition Modelsystems

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 31 december 2015

                  

Het project richt zich op het realiseren van innovatieve doorbraken in ons begrip van hoe voedsel en het brein elkaar beïnvloeden.

Dit begrip zal leiden tot nieuwe mogelijkheden om voedselproducten te ontwikkelen en helpen bij vroege diagnose van cognitieve achteruitgang bij veroudering. Om dit te bereiken worden relevante testopstellingen en modellen ontwikkeld, alsmede voedselsupplementen die de wisselwerking tussen voedsel en het brein zowel kunnen vangen als beïnvloeden.  

Projectpartners: Donders Instituut, Radboud Universiteit, Wageningen UR, Universiteit Twente, Essensor, Artinis, Green Dino, Noldus, TMSi, NIZO Food Research, Kraft Heinz     

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen