Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Fork naar Farm

Looptijd: van 1 september 2008 tot 30 september 2011
Plattegrond van de locatie van het project

Korte samenvatting Fork naar Farm wil de duurzaamheidscertificering en nieuwe soorten voor kweekvis combineren. Het uitgangspunt is om vanuit de markt (Fork) te inventariseren welke producten kansen bieden. Deze kansen worden vervolgens vertaald naar een duurzame kweek (Farm). Het doel van het project is om duurzame productie van Fort naar Farm te begeleiden voor verschillende vissoorten. En om de gestelde criteria te evalueren voor de Nederlandse kweeksituatie in recirculatie systemen. Het resultaat van het project is een handleiding met mogelijkheden van duurzame visproductie in Nederland.De taken van het projectplan Het project kent de 5 onderstaande taken: Inventarisatie en vertalen van duurzaamheidstandaarden Fork naar Farm Toetsen van standaarden aan een bestaande keten Implementatie van de eisen in het kweekproces en verwerking door middel van experimentele houderij van yellowtail Implementatie van de eisen in het kweekproces en verwerking door middel van experimentele houderij van barramundi Communicatie  Resultaten en problemen Alle doelstellingen zijn gerealiseerd. Het heeft zelfs geleid tot een nieuwe yellowtail kingfish kwekerij, de eerste in Europa. Helaas is tijdens het project de meervalsector gedecimeerd. De kwekers die deelnamen aan het project hebben hun kweek beëindigd. Een directe implementatie van verduurzaming bij de meerval deelnemers was niet mogelijk. Het kan echter wel worden opgepikt door de overgebleven sector. De plannen om een Barramundikwekerij te starten is haalbaar gebleken. Het project is helaas niet doorgezet vanwege een te lage marktprijs.  

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen