Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Framome

Looptijd: van 6 februari 2020 tot 28 februari 2022
Framome

In het Framome project slaan de partners Frame Therapeutics, het Amsterdam UMC en In het UMCG de handen in één. Het consortium brengt noodzakelijke patientenmaterialen en klinische kennis samen met de nieuwste kennis en kunde op het gebied van DNA en RNA sequencing en bioinformatica en machine learning. Dit ten doele van de ontwikkeling van de methoden ter ondersteuning van een geautomatiseerde pijplijn voor het ontwerpen van gepersonaliseerde kankervaccins, FramePro.
De FramePro pijplijn biedt een volledig gestandaardiseerd en gevaloriseerd proces waarin een tumorbiopt, afkomstig van een patiënt, binnen twee weken kan worden geanalyseerd en vertaald naar een ontwerp voor een gepersonaliseerd kanker vaccin. Door middel van de FramePro pijplijn is het dus mogelijk om op een schaalbare manier de transitie van niet of semi gepersonaliseerde naar volledig gepersonaliseerde kankervaccins te maken
.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen