Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Freez Weed

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 7 augustus 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Farwick Tuinaanleg B.V. heeft als onderneming dagelijks te maken met het bestrijden van onkruid. Dit vindt tot op heden veel plaats door gebruik te maken van pesticiden. Deze verontreinigende bestrijdingsmiddelen zullen binnen enkele jaren verboden worden in Europa. Velen, waaronder gemeenten, zoeken naar goede alternatieven. Eigenlijk zijn deze er tot op heden niet. Aan de huidige alternatieven kleven nadelen (functioneel en ook hoog energieverbruik), waardoor er een grote vraag is naar een goed werkend alternatief dat relatief laag in energieverbruik is en dat geen schade aanbrengt aan de oppervlak dat behandeld wordt. Jaren geleden heeft Farwick kennis genomen van het koude-werkingsprincipe voor bestrijden van onkruid. Daar is tot op heden (door de markt als geheel) geen functionele machine voor ontwikkeld. Dit apparaat wil Farwick nu ontwikkelen (sensoren / lichtgewicht construeren / slimme besturing / mechanisch verwijderen van afval / doseer en richtinrichting voor koudemiddelen). Strategische past dit uitstekend in de bedrijfsdoelstellingen om te diversifiëren en omzet te halen uit nieuwe hoogwaardige activiteiten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen