Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

FreshWaterMill 2.0

Looptijd: van 1 september 2016 tot 31 augustus 2018

KOM LANGS TIJDENS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP


Tijdens het weekend van de wetenschap wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om van afvalwater en zeewater drinkwater te maken. Er is een model van een drie-blads windmolen plus ontzoutingsinstallatie aanwezig.
De FreshWaterMill is een innovatie op zich. Tijdens het weekend van de wetenschap wordt uitgelegd hoe voor bijna een miljard mensen hel in paradijs wordt veranderd. Nieuwsgierig? Kom langs!

FreshWatermill

 

Het project

Solteq Energy heeft een hele speciale, zeer efficiënte, windmolen ontwikkeld; de FreshWaterMill. Deze windmolen maakt drinkwater van zeewater, brak water en/of afvalwater. En tegelijkertijd produceert de molen groene stroom. Wereldwijd is water schaarste een groter probleem dan te weinig elektriciteit. De toepassing is gericht op (sub)tropische locaties, waar een dringende behoefte aan veilig water en elektriciteit is. Daarnaast is er een zonne-installatie geplaatst om met een minimum aan batterijcapaciteit een  maximaal resultaat te krijgen om het hele jaar water te kunnen produceren.


 

 

 

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen