Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Friso Kazerne

Looptijd: van 1 november 2013 tot 1 maart 2015

 

Met de herontwikkeling van de Rijks monumentale Frisokazerne tracht de gemeente (samen met de Mauritskazerne) twee beeldbepalende gebouwen in te zetten om de activiteiten in het gebied een impuls te geven met als doel het gebied als vestigingsklimaat en daarmee het werk- en leefomgeving te verbeteren.

Het gebouw heeft, samen met de naastgelegen Mauritskazerne, meer dan 100 jaar dienst gedaan als trainings- en huisvestingcomplex voor infanteristen. De herbestemming van de kazerne heeft geleid tot een ingrijpende renovatie van de gevels en grote aanpassingen in de functies en indeling van de binnenruimtes. De gemeente heeft als doelstelling het pand in te zetten voor culturele activiteiten. Met de stichting akoesticum is reeds een vestigingsovereenkomst gesloten. De activiteit van deze stichting is uniek in Nederland en biedt koren, orkesten e.d. gelegenheid voor speciale repetitieruimte.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen